Active-T

Магазин: Стара Загора ул. Евридика 1

Дибек кафе

  • Цена: 10 лв.
  • Обем: 200 гр.

Дибек кафе и до днес това, което се знае за Дибек кафето е малко, основното за което се сещат хората, които са го пили е, че е с незабравим вкус ! Историята, начинът на приготвяне и поднасяне са половината от това, което прави Дибек кафето незабравимо ! Другата половина е това, че то е съвкупност от изключително полезни и натурални съставки. Около 40 % е самото кафе, зърна сорт Арабика, фино смлени, така че да придобият характерния за смляното  турското кафе вид, останалата част е комбинация от кокосово масло, мляко на прах, ако е подсладено може да съдържа глюкозен сироп, какао, сушени и стрити плодове или билки, които правят Дибек кафето специално ! Начинът на приготвяне на този вид кафе, също е специален, за да може то да запази кремообразната си и пухкава текстура. Разбира се прашинката, желание и любопитство към тази напитка, ще направят така, че то да остави незабравимия вкус у вас ! …. и както се казва на турски език – Afiet olsun  Да ви е сладко!

Билково кафе (Menengiç)

  • Цена: 10 лв.
  • Обем: 250 гр.

Трудно могат да се изброят ползите от тази напитка, защото те са твърде много.
Първото е, че въпреки, че се нарича кафе не съдържа кофеин. Основната му съставка са малки сини плодове, това са ядки от шамфъстък стрити на прах. Шамфъстъкът е дърво, което принадлежащи към семейство Anacardiaceae, род Pistacia и ползите от него са всеизвестни. Въпреки, че ядките са мънички по размер са богат източник на Витамин Е, Цинк, Калций, Фосфор, Селен, Магнезий и още много други минерални елементи. В билковото кафе има още брашно от Рошков и мляко на прах, което го прави много вкусно и полезно. Помага също за освобождаването на стомаха от газовете, изключително много се препоръчва за приемане след, преяждане или приемане на мазна и тежка храна.
Полезно е още и при болки в гърлото, хрема и кашлица, заради съдържанието на брашно Рожков в него. Твърди се също, че е силен афродизиак и увеличава либидото.
Начинът на приготвяне на кафето също е специален, използва се мерителната лъжичка,
която е в пакетчето. Тя отговаря за една кафена чаша вода – студена. Разбърква се до гладка смес и след това се кипва на котлона. Пренасянето на кипящия момент в чашката, прави напитката пухкава и много приятна на вкус.